Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

zelen

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
Redak 1: Redak 1:
naziv [[sorta|sorte]] u nas poznatije pod nazivom [[zelenac slatki bijeli]]. Prema podacima talijanskog vinogradarsko-vinarskog stručnjaka P. G. Garoglia (u Enciclopedia Vitivinicola Mondiale) taj se je [[kultivar]] (jednako kao i [[frankovka]], ribola crna, cervino i veći broj drugih) u prošlosti uzgajao u vinorodnoj pokrajini [[Italija|Friuli-Venezia Giulia]], da bi postepeno bio napušten i zaboravljen. U [[Slovenija|Republici Sloveniji]] iz grožđa sorte zelen proizvodi se polusuho vino i stavlja u promet pod nazivom zelenac slatki.
+
naziv [[sorta|sorte]] u nas poznatije pod nazivom [[zelenac slatki bijeli]]. Prema podacima talijanskog vinogradarsko-vinarskog stručnjaka P. G. Garoglia (u Enciclopedia Vitivinicola Mondiale) taj se je [[kultivar]] (jednako kao i [[frankovka]], ribola crna, cervino i veći broj drugih) u prošlosti uzgajao u vinorodnoj pokrajini [[Italija|Friuli-Venezia Giulia]], da bi postepeno bio napušten i zaboravljen. U [[Slovenija|Republici Sloveniji]] iz grožđa sorte zelen proizvodi se polusuho vino i stavlja u promet pod nazivom slatki zelenac.

Inačica od 12:04, 10. ožujka 2011.

naziv sorte u nas poznatije pod nazivom zelenac slatki bijeli. Prema podacima talijanskog vinogradarsko-vinarskog stručnjaka P. G. Garoglia (u Enciclopedia Vitivinicola Mondiale) taj se je kultivar (jednako kao i frankovka, ribola crna, cervino i veći broj drugih) u prošlosti uzgajao u vinorodnoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia, da bi postepeno bio napušten i zaboravljen. U Republici Sloveniji iz grožđa sorte zelen proizvodi se polusuho vino i stavlja u promet pod nazivom slatki zelenac.

Osobni alati