Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

rendzine

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
su [[tlo|tla]] nastala na rastresitom vapnenastom, laporastom ili dolomitnom supstratu u klimatski humidnim područjima. To su najčešće plitka, manje ili više skeletna i porozna tla prekrivena šumskom vegetacijom, iz kojih se kroz poroznu i propusnu podlogu ispiru biljci potrebna hraniva. Na takvim su se tlima, poglavito u prošlosti, nakon krčenja podizali vinogradi. Gnojidbom i [[kalcizacija|kalcizacijom]] tlu valja, na temelju kemijske analize, vratiti nedostajuće isprana mineralna i biognojiva. Vidi: [[gnojidba vinove loze]], [[Prigorje-Bilogora|Prigorje Bilogora]], [[Pokuplje]], [[tlo]].
+
su [[tlo|tla]] nastala na rastresitom vapnenastom, laporastom ili dolomitnom supstratu u klimatski humidnim područjima. To su najčešće plitka, manje ili više skeletna i porozna tla prekrivena šumskom vegetacijom, iz kojih se kroz poroznu i propusnu podlogu ispiru biljci potrebna hraniva. Na takvim su se tlima, poglavito u prošlosti, nakon krčenja podizali vinogradi. Gnojidbom i [[kalcizacija|kalcizacijom]] tlu valja, na temelju kemijske analize, vratiti nedostajuće isprana mineralna i biognojiva.<br />
 +
Vidi: [[gnojidba vinove loze]], [[Prigorje-Bilogora|Prigorje Bilogora]], [[Pokuplje]], [[tlo]].

Trenutačna izmjena od 13:41, 15. ožujka 2013.

su tla nastala na rastresitom vapnenastom, laporastom ili dolomitnom supstratu u klimatski humidnim područjima. To su najčešće plitka, manje ili više skeletna i porozna tla prekrivena šumskom vegetacijom, iz kojih se kroz poroznu i propusnu podlogu ispiru biljci potrebna hraniva. Na takvim su se tlima, poglavito u prošlosti, nakon krčenja podizali vinogradi. Gnojidbom i kalcizacijom tlu valja, na temelju kemijske analize, vratiti nedostajuće isprana mineralna i biognojiva.
Vidi: gnojidba vinove loze, Prigorje Bilogora, Pokuplje, tlo.

Osobni alati