Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

pošipel

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: je u Međimurju naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv pušipel. Na ...)
 
Redak 1: Redak 1:
je u [[Zagorje-Međimurje|Međimurju]] naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv pušipel. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv moslavac, u Mađarskoj furmint i  , u Sloveniji pošip i šipon, u Njemačkoj mosler. Vidi:
+
je u [[Zagorje-Međimurje|Međimurju]] naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv [[pušipel]]. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv [[moslavac]], u Mađarskoj [[furmint]] i  , u Sloveniji [[pošip]] i [[šipon]], u Njemačkoj [[mosler]]. Vidi:

Inačica od 11:44, 3. travnja 2012.

je u Međimurju naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv pušipel. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv moslavac, u Mađarskoj furmint i , u Sloveniji pošip i šipon, u Njemačkoj mosler. Vidi:

Osobni alati