Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

pošipel

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
(Nisu prikazane 2 međuinačice jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
je u [[Zagorje-Međimurje|Međimurju]] naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv [[pušipel]]. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv [[moslavac]], u Mađarskoj [[furmint]] , u Sloveniji [[pošip]] i [[šipon]], u Njemačkoj [[mosler]]. Vidi:
+
je u [[Zagorje-Međimurje|Međimurju]] naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv [[pušipel]]. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv [[moslavac]], u Mađarskoj [[furmint]], u Sloveniji [[pošip]] i [[šipon]], u Njemačkoj i Austriji [[mosler]]. Vidi: [[Hrvatska]], [[Njemačka]], [[Slovenija]], [[Mađarska]].

Trenutačna izmjena od 12:31, 3. travnja 2012.

je u Međimurju naziv vinske sorte bijelog grožđa koja ima velik broj istoznačnica od kojih se u međimurskom području još koristi i naziv pušipel. Na tržištu i u vinogradarsko-vinarskoj literaturi u Hrvatskoj se najčešće koristi naziv moslavac, u Mađarskoj furmint, u Sloveniji pošip i šipon, u Njemačkoj i Austriji mosler. Vidi: Hrvatska, Njemačka, Slovenija, Mađarska.

Osobni alati