Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

kuhano vino

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: se priprema zimi tako da se vino duže ili kraće kuha. S obzirom da se slatka tvar (alkoholi) isparavanjem izgube, ono postaje kiselo i oporo, pa mu je potrebno dodati [[...)
 
Redak 1: Redak 1:
se priprema zimi tako da se vino duže ili kraće kuha. S obzirom da se slatka tvar ([[alkoholi]]) isparavanjem izgube, ono postaje [[kiselo]] i [[oporo]], pa mu je potrebno dodati [[šećer|šećera]] (najčešće [[saharoza|saharoze]], ali može to biti i med), a kako i plemeniti vinski mirisi ([[aroma]] i [[bouquet]]) kuhanjem nestaju, takvom se vinu pred završetak kuhanja dodaju mirodije klinčića, oraščića i cimeta. Napitak se poslužuje topao uz koricu ili krišku limuna.
+
se priprema zimi tako da se vino duže ili kraće kuha. S obzirom da se slatka tvar među koje uz ostatak neprevrelog sladora spadaju i([[alkoholi]]) isparavanjem izgube, ono postaje [[kiselo]] i [[oporo]], pa mu je potrebno dodati [[šećer|šećera]] (najčešće [[saharoza|saharoze]], ali može to biti i med), a kako i plemeniti vinski mirisi ([[aroma]] i [[bouquet]]) kuhanjem nestaju, takvom se vinu pred završetak kuhanja dodaju mirodije klinčića, oraščića i cimeta. Napitak se poslužuje topao uz koricu ili krišku limuna.

Inačica od 14:45, 12. kolovoza 2013.

se priprema zimi tako da se vino duže ili kraće kuha. S obzirom da se slatka tvar među koje uz ostatak neprevrelog sladora spadaju i(alkoholi) isparavanjem izgube, ono postaje kiselo i oporo, pa mu je potrebno dodati šećera (najčešće saharoze, ali može to biti i med), a kako i plemeniti vinski mirisi (aroma i bouquet) kuhanjem nestaju, takvom se vinu pred završetak kuhanja dodaju mirodije klinčića, oraščića i cimeta. Napitak se poslužuje topao uz koricu ili krišku limuna.

Osobni alati