Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

kiselgur

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
Redak 1: Redak 1:
(još i kieselgur) je trgovački naziv za kremeno brašno koje se priprema mljevenjem algi kremenjašica. Služi za [[filtracija|filtriranje]] vina naplavnim filtrima. Da bi se povećao učinak filtracije bez zaustavljanja i češćeg pranja i da bi se pri tome štedjelo filtracijski materijal, dodatak kiselgura u tijeku rada obično se obavlja posebnom dozirnom napravom.
+
(još i kieselgur) je trgovački naziv za kremeno brašno koje se priprema mljevenjem algi kremenjašica. Služi za [[filtracija|filtriranje]] vina [[naplavni filtar|naplavnim filtrima]]. Da bi se povećao učinak filtracije bez zaustavljanja i češćeg pranja i da bi se pri tome štedjelo filtracijski materijal, dodatak kiselgura u tijeku rada obično se obavlja posebnom dozirnom napravom.

Inačica od 08:15, 21. travnja 2012.

(još i kieselgur) je trgovački naziv za kremeno brašno koje se priprema mljevenjem algi kremenjašica. Služi za filtriranje vina naplavnim filtrima. Da bi se povećao učinak filtracije bez zaustavljanja i češćeg pranja i da bi se pri tome štedjelo filtracijski materijal, dodatak kiselgura u tijeku rada obično se obavlja posebnom dozirnom napravom.

Osobni alati