Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

glivajn

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
m (Glivajn premješteno na glivajn)
 
Redak 1: Redak 1:
izgovor njemačke riječi koja se piše Glühwein, a nastala je od glühen žariti i Wein vino. Glivajn je, dakle, topli napitak iz vina, [[varenik]], vrelo, odnosno kuhano, obično crno vino. Napitak se priprema u zimskim danima uz dodatak začina (klinčića, oraščića, cimeta, limuna) i šećera te poslužuje vruć. Sadržaj alkohola u tom napitku varira, ovisno o alkoholnosti vina iz kojega se priprema i od toga kuha li se kraće ili dulje vrijeme.
+
izgovor njemačke riječi koja se piše Glühwein, a nastala je od glühen žariti i Wein vino. Glivajn je, dakle, topli napitak iz vina, [[varenik]], vrelo, odnosno [[kuhano vino|kuhano]], obično [[crno vino]]. Napitak se priprema u zimskim danima uz dodatak začina (klinčića, oraščića, cimeta, limuna) i [[šećer]]a te poslužuje vruć. Sadržaj alkohola u tom napitku varira, ovisno o alkoholnosti vina iz kojega se priprema i od toga kuha li se kraće ili dulje vrijeme.

Trenutačna izmjena od 14:51, 12. kolovoza 2013.

izgovor njemačke riječi koja se piše Glühwein, a nastala je od glühen žariti i Wein vino. Glivajn je, dakle, topli napitak iz vina, varenik, vrelo, odnosno kuhano, obično crno vino. Napitak se priprema u zimskim danima uz dodatak začina (klinčića, oraščića, cimeta, limuna) i šećera te poslužuje vruć. Sadržaj alkohola u tom napitku varira, ovisno o alkoholnosti vina iz kojega se priprema i od toga kuha li se kraće ili dulje vrijeme.

Osobni alati