Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

fungicidi

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
m (Fungicidi premješteno na fungicidi)
 
Redak 1: Redak 1:
(lat.) zajednički naziv za sredstva koja uništavaju gljivice. U vinogradarstvu to su najčešće [[bakrov sulfat]] i druga sredstva na bazi bakra (oksikloridi i hidroksidi), elementarni [[sumpor]] ili drugi sumporni preparati (tzv. močivi koji se koriste samostalno ili se dodaju u [[bordoška juha|bordošku juhu]]) te [[organski frugicidi]] (antracol, zineb, ronilan dithan i dr.). Vidi: [[bolesti vinove loze]].
+
(lat.) zajednički naziv za sredstva koja uništavaju gljivice. U vinogradarstvu to su najčešće [[bakrov sulfat]] i druga sredstva na bazi bakra (oksikloridi i hidroksidi), elementarni [[sumpor]] ili drugi sumporni preparati (tzv. močivi koji se koriste samostalno ili se dodaju u [[bordoška juha|bordošku juhu]]) te [[organski fungicidi]] (antracol, zineb, ronilan dithan i dr.). Vidi: [[bolesti vinove loze]].

Trenutačna izmjena od 16:36, 16. listopada 2013.

(lat.) zajednički naziv za sredstva koja uništavaju gljivice. U vinogradarstvu to su najčešće bakrov sulfat i druga sredstva na bazi bakra (oksikloridi i hidroksidi), elementarni sumpor ili drugi sumporni preparati (tzv. močivi koji se koriste samostalno ili se dodaju u bordošku juhu) te organski fungicidi (antracol, zineb, ronilan dithan i dr.). Vidi: bolesti vinove loze.

Osobni alati