Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

egri bikaver

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
m (Egri bikaver premješteno na egri bikaver)
Redak 1: Redak 1:
najpoznatije mađarsko crno vino, koje je upravo zbog intenzivne granatnocrvene boje i bogatstva na ekstraktu dobilo ime, u prijevodu „krv egerskog bika”. Proizvodi se u zoni Eger od crnih sorata grožđa [[kadarka|kadarke]], [[merlot]]a i [[pinot crni|crnog pinota]], a prije stavljanja u promet obvezno odležava i stari. Mjesto Eger (Jegar) je središte ove vinogradarske zone s oko 3500 ha pod lozom koju od sjevernih hladnih vjetrova štiti drugo po visini mađarsko brdo Bükk (959 m).
+
najpoznatije mađarsko crno vino, koje je upravo zbog intenzivne granatnocrvene boje i bogatstva na ekstraktu dobilo ime, u prijevodu „krv egerskog bika”. Proizvodi se u zoni Eger od crnih sorata grožđa [[kadarka|kadarke]], [[frankovka|frankovke]] [[merlot crni|merlot]]a i [[pinot crni|crnog pinota]], a prije stavljanja u promet obvezno odležava i stari. Mjesto Eger (Jegar) je središte ove vinogradarske zone s oko 3500 ha pod lozom koju od sjevernih hladnih vjetrova štiti drugo po visini mađarsko brdo Bükk (959 m).

Inačica od 14:02, 7. lipnja 2011.

najpoznatije mađarsko crno vino, koje je upravo zbog intenzivne granatnocrvene boje i bogatstva na ekstraktu dobilo ime, u prijevodu „krv egerskog bika”. Proizvodi se u zoni Eger od crnih sorata grožđa kadarke, frankovke merlota i crnog pinota, a prije stavljanja u promet obvezno odležava i stari. Mjesto Eger (Jegar) je središte ove vinogradarske zone s oko 3500 ha pod lozom koju od sjevernih hladnih vjetrova štiti drugo po visini mađarsko brdo Bükk (959 m).

Osobni alati