Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

destilat poljoprivrednog podrijetla

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
(voćni, žitni i dr.) je alkoholna kapljevina proizvedena destilacijom na više od 55 % vol. alkohola od prevrelih poljoprivrednih sirovina navedenih u [http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/3004.htm Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima] koje izvorno sadrže šećer ili su prethodno ošećerene, a koja zadržava miris i okus upotrebljene sirovine. Tamo gdje se navodi sirovina korištena u proizvodnji, destilat mora biti proizveden samo od te sirovine.</br>Vidi: [[vinski destilat]], [[etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla]].
+
(voćni, žitni i dr.) je alkoholna kapljevina proizvedena destilacijom na više od 55 % vol. alkohola od prevrelih poljoprivrednih sirovina navedenih u [http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/3004.htm Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima] koje izvorno sadrže šećer ili su prethodno ošećerene, a koja zadržava miris i okus upotrebljene sirovine. Tamo gdje se navodi sirovina korištena u proizvodnji, destilat mora biti proizveden samo od te sirovine.<br>Vidi: [[vinski destilat]], [[etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla]].

Trenutačna izmjena od 21:19, 15. rujna 2012.

(voćni, žitni i dr.) je alkoholna kapljevina proizvedena destilacijom na više od 55 % vol. alkohola od prevrelih poljoprivrednih sirovina navedenih u Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima koje izvorno sadrže šećer ili su prethodno ošećerene, a koja zadržava miris i okus upotrebljene sirovine. Tamo gdje se navodi sirovina korištena u proizvodnji, destilat mora biti proizveden samo od te sirovine.
Vidi: vinski destilat, etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla.

Osobni alati