Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

bojadisari

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
zajednički naziv za sorte crnog grožđa s obiljem [[bojila]] ([[tvari boje]]), koje su locirane u kožici i u soku grožđa, a služe za sljubljivanje s vinima u kojima ti sastojci manjkaju. U Njemačkoj takvi se kultivari nazivaju Farbertraube ili Deckrot, u Francuskoj teinturtier. Najizrazitiji bojadisari su [[alicante bouschet]], [[game bojadisar]] i [[začinak]], Alicante ganzin, Baco noir, [[grenaž crni]] - grenage, colorino toskanski i dr.
+
zajednički naziv za sorte crnog grožđa s obiljem [[bojila]] ([[tvari boje]]), koje su locirane u kožici i u soku grožđa, a služe za sljubljivanje s vinima u kojima ti sastojci manjkaju. U Njemačkoj takvi se kultivari nazivaju Farbertraube ili Deckrot, u Francuskoj teinturtier. Najizrazitiji bojadisari su [[alicante bouschet]], [[game bojadisar]] i [[začinak]], Alicante ganzin, Baco noir, [[grenaš (grenache) crni]] - grenage, colorino toskanski i dr.

Trenutačna izmjena od 19:36, 20. prosinca 2010.

zajednički naziv za sorte crnog grožđa s obiljem bojila (tvari boje), koje su locirane u kožici i u soku grožđa, a služe za sljubljivanje s vinima u kojima ti sastojci manjkaju. U Njemačkoj takvi se kultivari nazivaju Farbertraube ili Deckrot, u Francuskoj teinturtier. Najizrazitiji bojadisari su alicante bouschet, game bojadisar i začinak, Alicante ganzin, Baco noir, grenaš (grenache) crni - grenage, colorino toskanski i dr.

Osobni alati