Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

apopleksija

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
Redak 1: Redak 1:
je naziv pojave naglog sušenja vinove loze kojoj su uzroci fiziološke prirode. Veći broj različitih gljiva (što kroz oštećenja ratilima, najčešće na [[korijen vinove loze|korijenu loze]]), ulaze u drvo, odnosno stabljiku biljke i svojim rastom zatvaraju provodne putove za cirkulaciju sokova. Vinogradari će nastojati da do takvih oštećenja ne dođe, a osušene čokote će zamjeniti nadosadnjom novih. <br>Vidi: [[ESKA]].
+
je naziv pojave naglog sušenja vinove loze kojoj su uzroci fiziološke prirode. Veći broj različitih gljiva (što kroz oštećenja ratilima, najčešće na [[korijen vinove loze|korijenu loze]], odnosno kroz oštećenja tučom), ulaze u drvo, odnosno stabljiku biljke i svojim rastom zatvaraju provodne putove za cirkulaciju sokova. Vinogradari će nastojati da do takvih oštećenja ne dođe, a osušene čokote će zamjeniti nadosadnjom novih. <br>Vidi: [[ESKA]].

Inačica od 08:59, 24. rujna 2013.

je naziv pojave naglog sušenja vinove loze kojoj su uzroci fiziološke prirode. Veći broj različitih gljiva (što kroz oštećenja ratilima, najčešće na korijenu loze, odnosno kroz oštećenja tučom), ulaze u drvo, odnosno stabljiku biljke i svojim rastom zatvaraju provodne putove za cirkulaciju sokova. Vinogradari će nastojati da do takvih oštećenja ne dođe, a osušene čokote će zamjeniti nadosadnjom novih.
Vidi: ESKA.

Osobni alati