Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

agronom

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 naziv poljoprivrednog stručnjaka – znanstvenika, nastao iz starogrčke rije...)
 
 
(Nije prikazano 5 međuinačica jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
    Normal  0        false  false  false                            MicrosoftInternetExplorer4
+
je naziv za poljoprivrednog stručnjaka – znanstvenika, nastao iz starogrčke riječi ager (oznake za agrarnu – katastarsku poljoprivrednu površinu) i latinske riječi nómos (uz ostala značenja i oznake za zakon). U Republici Hrvatskoj takav se naziv dodjeljuje osobama koje su diplomirale studij na Agronomskom (odnosno poljoprivrednom ili biotehničkom) fakultetu, uz titulu diplomirani inžinjer agronomije (akronim: dipl.inž.agr.). Naziv inžinjer (izveden je iz francuske riječi ingénieur) titula (tj. naziv koji pripada određenom stupnju obrazovanja) dodjeljuje se i drugim fakultetski obrazovanim osobama iz područja tehničkih znanosti i vještina potrebnih za stjecanje materijalnih dobara, dok se naziv màgistar sc (od lat. riječi savjetnik) stječe nakon završenog postdiplomskog studija i obranjene magistarske radnje. Nakon položenog magistarskog ispita i obrane znanstvene disertacije pred posebnim povjerenstvom, stječe se titula doktor znanosti, (akronim dr. sc. nastao iz lat. riječi učitelj). <br>Vidi: [[poljoprivredno školstvo]], [[Agronomski fakultet u Zagrebu]].
 
+
naziv poljoprivrednog stručnjaka – znanstvenika, nastao iz starogrčke riječi ager (oznake za agrarnu – katastarsku poljoprivrednu površinu) i latinske riječi nómos (uz ostala značenja i oznaka za zakon). U Republici Hrvatskoj takav se naziv dodjeljuje osobama koje su diplomirale studij na Agronomskom (odnosno poljoprivrednom ili biotehničkom) fakultetu, uz titulu diplomirani inžinjer agronomije. Naziv inžinjer (izveden je iz francuske riječi ingénieur) a ta se titula dodjeljuje i drugim fakultetski obrazovanim osobama iz područja tehničkih vještina potrebnih za stjecanje materijalnih dobara, dik se naziva màgistar sc (od lat. riječi savjetnik) stječe nakon završenog (i obranjenog) postdiplomskog studija. Nakon položenog magistarskog ispita i obrane znanstvene disertacije pred posebnim povjerenstvom, stječe se titula doktor znanosti, (akronim dr. sc. nastao iz lat. riječi učitelj). Vidi: poljoprivredno školstvo
+

Trenutačna izmjena od 11:33, 14. veljače 2012.

je naziv za poljoprivrednog stručnjaka – znanstvenika, nastao iz starogrčke riječi ager (oznake za agrarnu – katastarsku poljoprivrednu površinu) i latinske riječi nómos (uz ostala značenja i oznake za zakon). U Republici Hrvatskoj takav se naziv dodjeljuje osobama koje su diplomirale studij na Agronomskom (odnosno poljoprivrednom ili biotehničkom) fakultetu, uz titulu diplomirani inžinjer agronomije (akronim: dipl.inž.agr.). Naziv inžinjer (izveden je iz francuske riječi ingénieur) titula (tj. naziv koji pripada određenom stupnju obrazovanja) dodjeljuje se i drugim fakultetski obrazovanim osobama iz područja tehničkih znanosti i vještina potrebnih za stjecanje materijalnih dobara, dok se naziv màgistar sc (od lat. riječi savjetnik) stječe nakon završenog postdiplomskog studija i obranjene magistarske radnje. Nakon položenog magistarskog ispita i obrane znanstvene disertacije pred posebnim povjerenstvom, stječe se titula doktor znanosti, (akronim dr. sc. nastao iz lat. riječi učitelj).
Vidi: poljoprivredno školstvo, Agronomski fakultet u Zagrebu.

Osobni alati