Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Pobor, Andrija

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
(Nisu prikazane 2 međuinačice jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
(1865.-1947.) župnik u Triblju, zaljubljenik u vinogradarstvo i vinarstvo, proizvođač pjenušca [[Bakarska vodiva|Bakarska]] odnosno [[Vinodolska vodica]]. U želji da se ta proizvodnja unaprijedi i da osigura egzistenciju župljanima, podučavao ih je (kao i ostale vinogradare Vinodola) tim poslovima praktičnim primjerom, održavanjem predavanja i objavljivanjem članaka o tome u Jutarnjem listu. Zalagao se za proizvodnju [[pjenušca]] klasičnim (méthode champenoise) postupkom, što s obzirom na složene društvene i teške gospodarske prilike (izazvane i naglim propadanjem vinogradarstva najezdom bolesti i štetnika na v. l.) nije bilo moguće ostvariti.
+
(1865.-1947.) župnik u Triblju, zaljubljenik u vinogradarstvo i vinarstvo, proizvođač pjenušca [[Bakarska Vodica|Bakarska]] odnosno [[Vinodolska Vodica]]. U želji da se ta proizvodnja unaprijedi i da osigura egzistenciju župljanima, podučavao ih je (kao i ostale vinogradare Vinodola) tim poslovima praktičnim primjerom, održavanjem predavanja i objavljivanjem članaka o tome u Jutarnjem listu. Zalagao se za proizvodnju [[pjenušavo vino|pjenušca]] klasičnim ([[méthode champenoise]]) postupkom, što s obzirom na složene društvene i teške gospodarske prilike (izazvane i naglim propadanjem vinogradarstva najezdom [[bolesti vinove loze|bolesti]] i [[štetnici vinove loze|štetnika]] na vinovu lozu) nije bilo moguće ostvariti.

Trenutačna izmjena od 17:30, 1. ožujka 2012.

(1865.-1947.) župnik u Triblju, zaljubljenik u vinogradarstvo i vinarstvo, proizvođač pjenušca Bakarska odnosno Vinodolska Vodica. U želji da se ta proizvodnja unaprijedi i da osigura egzistenciju župljanima, podučavao ih je (kao i ostale vinogradare Vinodola) tim poslovima praktičnim primjerom, održavanjem predavanja i objavljivanjem članaka o tome u Jutarnjem listu. Zalagao se za proizvodnju pjenušca klasičnim (méthode champenoise) postupkom, što s obzirom na složene društvene i teške gospodarske prilike (izazvane i naglim propadanjem vinogradarstva najezdom bolesti i štetnika na vinovu lozu) nije bilo moguće ostvariti.

Osobni alati