Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Leewenhuk, Antony

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: (1632.-1723.), nizozemski trgovac, a kasnije i proizvođač tekstila - platna, brušenjem staklenih leća kontrolirao je te proitvode, a nakon promatranja kapljice vode za...)
 
 
Redak 1: Redak 1:
(1632.-1723.), nizozemski trgovac, a kasnije i proizvođač tekstila - platna, brušenjem staklenih leća kontrolirao je te proitvode, a nakon promatranja kapljice [[voda|vode]] zapazio je u njoj jednostanična živa bića, kasnije nazvana [[bakterije]]. To je potaklo znanstvenike na izradu na tim osnovama izradu [[mikroskop|mikroskopa]] (hrvatski [[sitnozora]]) s većom moći razlučivanja.
+
(1632.-1723.), nizozemski trgovac, a kasnije i proizvođač tekstila - platna, brušenjem staklenih leća kontrolirao je te proitvode, a nakon promatranja kapljice [[voda|vode]] zapazio je u njoj jednostanična živa bića, kasnije nazvana [[bakterije]]. To je potaklo znanstvenike na izradu na tim osnovama izradu [[mikroskop|mikroskopa]] (hrvatski [[sitnozor]]a) s većom moći razlučivanja.

Trenutačna izmjena od 15:16, 1. travnja 2013.

(1632.-1723.), nizozemski trgovac, a kasnije i proizvođač tekstila - platna, brušenjem staklenih leća kontrolirao je te proitvode, a nakon promatranja kapljice vode zapazio je u njoj jednostanična živa bića, kasnije nazvana bakterije. To je potaklo znanstvenike na izradu na tim osnovama izradu mikroskopa (hrvatski sitnozora) s većom moći razlučivanja.

Osobni alati