Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Gouois blanc

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false ...)
 
Redak 1: Redak 1:
    Normal  0        false  false  false                            MicrosoftInternetExplorer4         
 
    Normal  0        false  false  false                            MicrosoftInternetExplorer4
 
  
je francuski naziv za kultivar biela belina velika, koji je zaslugom Antona Trummera,  kao prisutna u sortmentu vinove loze na području Hrvatske uvrštena u znamenitu knjigu Hermana Goethea “Ampelographie – Rebenkunde - Zweite Auflage” objavljene 1887. godine. Taj je kultivar uzgajan i na području Štajerske, gdje se naziva Heunisch weisser.
+
je francuski naziv za [[kultivar]] [[biela belina velika]], koji je zaslugom [[Trummer, Anton|Antona Trummera]],  kao prisutna u sortmentu vinove loze na području Hrvatske uvrštena u znamenitu knjigu [[Herman, Goethe|Hermana Goethea]] “Ampelographie – Rebenkunde - Zweite Auflage” iz 1887. godine. Taj je kultivar uzgajan i na području Štajerske, gdje se naziva [[Heunisch weisser]].
 
+
Vrstan rasadničar Trummer, Antun (sin ampelografa [[Franza Xavera Trummera]]) je tu sortu opisao u "imeniku trsja u hrvatskih vinogradih" i "popisu trsja koje se goji u šumarskom zavodu i ratarnici u Križevcima", pa te dokumente (u dva navrata (1876. i 1877.) predao predsjedniku internacionalne ampelografske komisije, ampelografu Hermanu Goethe-u.
Vrstan rasadničar Trummer, Antun (sin ampelografa Franza Xavera Trummera) je tu sortu opisao u "imeniku trsja u hrvatskih vinogradih" i "popisu trsja koje se goji u šumarskom zavodu i ratarnici u Križevcima", pa te dokumente (u dva navrata (1876. i 1877.) predao predsjedniku internacionalne ampelografske komisije, ampelografu Hermanu Goethe-u.
+

Inačica od 20:11, 25. siječnja 2012.

je francuski naziv za kultivar biela belina velika, koji je zaslugom Antona Trummera, kao prisutna u sortmentu vinove loze na području Hrvatske uvrštena u znamenitu knjigu Hermana Goethea “Ampelographie – Rebenkunde - Zweite Auflage” iz 1887. godine. Taj je kultivar uzgajan i na području Štajerske, gdje se naziva Heunisch weisser. Vrstan rasadničar Trummer, Antun (sin ampelografa Franza Xavera Trummera) je tu sortu opisao u "imeniku trsja u hrvatskih vinogradih" i "popisu trsja koje se goji u šumarskom zavodu i ratarnici u Križevcima", pa te dokumente (u dva navrata (1876. i 1877.) predao predsjedniku internacionalne ampelografske komisije, ampelografu Hermanu Goethe-u.

Osobni alati