Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Gouais blanc

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
(Nisu prikazane 3 međuinačice jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
francuski naziv sve češće spominjanog [[kultivar]]a [[biela belina velika]], koji se je u prošlosti uzgajao na  vinogradarskom području današnje [[Kontinentalna Hrvatska|Kontinentalne Hrvatske]]. Prvi opis te sorte (na prijedlog [[Trummer, Anton|Antona Trummera]]) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je [[Goethe, Hermann]]. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti [[chardonnay]] i [[frankovka]], ponovo se je pobudio interes [[ampelograf]]a i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventualnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.
+
francuski naziv sve češće spominjanog [[kultivar]]a [[biela belina velika]], koji se je u prošlosti uzgajao na  vinogradarskom području današnje [[regionalizacija vinogradarskih područja u RH|Kontinentalne Hrvatske]]. Prvi opis te sorte (na prijedlog [[Trummer, Anton|Antona Trummera]]) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je [[Goethe, Hermann]]. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti [[chardonnay]] i [[frankovka]], ponovo se je pobudio interes [[ampelograf]]a i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventualnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.<br>Vidi:[[borgonja]]

Trenutačna izmjena od 10:51, 2. svibnja 2011.

francuski naziv sve češće spominjanog kultivara biela belina velika, koji se je u prošlosti uzgajao na vinogradarskom području današnje Kontinentalne Hrvatske. Prvi opis te sorte (na prijedlog Antona Trummera) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je Goethe, Hermann. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti chardonnay i frankovka, ponovo se je pobudio interes ampelografa i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventualnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.
Vidi:borgonja

Osobni alati