Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Gouais blanc

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: francuski naziv sve češće spominjanog kultivara biela belina velika, koji se je u prošlosti uzgajao na vinogradarskom području današnje Kontinentalne Hrvatske. Prvi opis te sor...)
 
Redak 1: Redak 1:
francuski naziv sve češće spominjanog kultivara biela belina velika, koji se je u prošlosti uzgajao na  vinogradarskom području današnje Kontinentalne Hrvatske. Prvi opis te sorte (na prijedlog Antona Trummera) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je Goethe , Hermann. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti chardonnay i frankovka, ponovo se je pobudio interes ampelografa i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventoalnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.
+
francuski naziv sve češće spominjanog [[kultivar]]a [[biela belina velika]], koji se je u prošlosti uzgajao na  vinogradarskom području današnje [[Kontinentalna Hrvatska|Kontinentalne Hrvatske]]. Prvi opis te sorte (na prijedlog [[Trummer, Anton|Antona Trummera]]) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je [[Goethe, Hermann]]. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti [[chardonnay]] i [[frankovka]], ponovo se je pobudio interes [[ampelograf]]a i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventualnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.

Inačica od 12:26, 14. ožujka 2011.

francuski naziv sve češće spominjanog kultivara biela belina velika, koji se je u prošlosti uzgajao na vinogradarskom području današnje Kontinentalne Hrvatske. Prvi opis te sorte (na prijedlog Antona Trummera) u Ampelografskom atlasu iz 1887., opisao je Goethe, Hermann. Nakon otkrića ta je biela belina velika jedan od roditelja danas vrlo rasprostranjenoj i cijenjenoj sorti chardonnay i frankovka, ponovo se je pobudio interes ampelografa i selekcionara za uzgoj tog znamenitog roditelja i eventualnim daljnjim ispitivanjem mogućih slijedećih njegovig potomaka.

Osobni alati