Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Dudan, Mate

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
(1855.-1905.) putujući polj. učitelj, član Zemaljskog filokseričnog povjerenstva za Dalmaciju. Prvi izvještava o napadu [[filoksera|filoksere]] 1894. god. na otocima (Pagu, Silbi, Olibu). Podučavajući vinogradare na mnogobrojnim predavanjima i putem tiska, zalaže se za obnovu vinogradarstva na [[lozne podloge|američkoj podlozi]] i za unaprjeđenje [[vinarstvo|vinarstva]]. Autor je mnogobrojnih monografskih i serijskih publikacija („Vinogradarske bilješke”, „Vinarstvo”, „Filokserični zakoni i naredbe u Austriji”, „Izlet u francuske vinograde”, „Die Weine Dalmatiens, ihre gegenvärtige und künftige Schtellung” i dr.)
+
(1855.-1905.) putujući polj. učitelj, član Zemaljskog filokseričnog povjerenstva za Dalmaciju. Prvi izvještava o napadu [[filoksera|filoksere]] 1894. god. na otocima (Pagu, Silbi, Olibu). Podučavajući vinogradare na mnogobrojnim predavanjima i putem tiska, zalaže se za obnovu vinogradarstva na [[lozne podloge|američkoj podlozi]] i za unaprjeđenje [[vinarstvo|vinarstva]]. Autor je mnogobrojnih monografskih i serijskih publikacija („Vinogradarske bilješke”, „Vinarstvo”, „Filokserični zakoni i naredbe u Austriji”, „Izlet u francuske vinograde”, „Die Weine Dalmatiens, ihre gegenvärtige und künftige Schtellung” i dr.)<br>Vidi:[[Dalmacija]], [[Institut za jadranske kulture i melioraciju krša]].

Trenutačna izmjena od 12:33, 19. siječnja 2012.

(1855.-1905.) putujući polj. učitelj, član Zemaljskog filokseričnog povjerenstva za Dalmaciju. Prvi izvještava o napadu filoksere 1894. god. na otocima (Pagu, Silbi, Olibu). Podučavajući vinogradare na mnogobrojnim predavanjima i putem tiska, zalaže se za obnovu vinogradarstva na američkoj podlozi i za unaprjeđenje vinarstva. Autor je mnogobrojnih monografskih i serijskih publikacija („Vinogradarske bilješke”, „Vinarstvo”, „Filokserični zakoni i naredbe u Austriji”, „Izlet u francuske vinograde”, „Die Weine Dalmatiens, ihre gegenvärtige und künftige Schtellung” i dr.)
Vidi:Dalmacija, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Osobni alati