Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Croata

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: '''Croata '''(čit. kroata; ili prevedeno na hrv. jezik hrvatica) isto što i croattina, odnosno bonarda (tj. sorta crnog vinskog grožđa). Podsjetimo i ovom zgodom da najve...)
 
 
(Nije prikazana jedna međuinačica jednog suradnika)
Redak 1: Redak 1:
'''Croata '''(čit. kroata; ili prevedeno na hrv. jezik hrvatica) isto što i [[croattina]], odnosno [[bonarda]] (tj. sorta crnog vinskog grožđa). Podsjetimo i ovom zgodom da najveći broj ampelografa sortu hrvatica, što se uzgaja u [[Istra|Istri]] i croatu, odn. croattinu, što se uzgaja u Italiji drži za dvije različite sorte istog imena. Prema nekim ampelografima nepravilno je poistovjećivanje croate (odn. croattine) s [[bonarda|bonardom]] (kultivarom iz Pijemonta), i to samo zato jer se od grožđa croatine u Lombardiji (u području Oltrepo Pavese i Colli Piacentini) proizvodi vino što se u tom kraju naziva [[bonarda]].
+
(čit. kroata; ili prevedeno na hrv. jezik hrvatica) isto što i [[croattina]], odnosno [[bonarda]] (tj. sorta crnog vinskog grožđa). Podsjetimo i ovom zgodom da najveći broj ampelografa sortu hrvatica, što se uzgaja u [[Istra|Istri]] i croatu, odn. croattinu, što se uzgaja u Italiji drži za dvije različite sorte istog imena. Prema nekim ampelografima nepravilno je poistovjećivanje croate (odn. croattine) s bonardom (kultivarom iz Pijemonta), i to samo zato jer se od grožđa croatine u Lombardiji (u području Oltrepo Pavese i Colli Piacentini) proizvodi vino što se u tom kraju naziva bonarda.

Trenutačna izmjena od 19:25, 16. veljače 2009.

(čit. kroata; ili prevedeno na hrv. jezik hrvatica) isto što i croattina, odnosno bonarda (tj. sorta crnog vinskog grožđa). Podsjetimo i ovom zgodom da najveći broj ampelografa sortu hrvatica, što se uzgaja u Istri i croatu, odn. croattinu, što se uzgaja u Italiji drži za dvije različite sorte istog imena. Prema nekim ampelografima nepravilno je poistovjećivanje croate (odn. croattine) s bonardom (kultivarom iz Pijemonta), i to samo zato jer se od grožđa croatine u Lombardiji (u području Oltrepo Pavese i Colli Piacentini) proizvodi vino što se u tom kraju naziva bonarda.

Osobni alati