Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Blue Nun

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
 
Redak 1: Redak 1:
jedna od najuspješnijih marki njemačkih vina, ime, danas pomalo već zaboravljeno, nastalo u [[Ujedinjeno kraljevstvo|V. Britaniji]] i [[SAD|Sjedinjenim Državama]], za Liebfraumilch, Sichela Söhnea, iz Mainza, u razdoblju između dva svjetska rata, kad je postojao veliki otpor prema svemu iz [[Njemačka|Njemačke]] iako su njemačka vina ranije uživala veću popularnost i veći prestiž od današnjega. Etiketa ''Blue Nun'', s likom lijepe, mlade opatice, u plavoj haljini, bila je daleko privlačnija i bilo ju je daleko lakše čitati negoli originalne njemačke etikete, s dugim i složenim riječima, pisanim gotskim pismom.
+
jedna od najuspješnijih marki njemačkih vina, ime, danas pomalo već zaboravljeno, nastalo u [[Ujedinjeno Kraljevstvo|V. Britaniji]] i [[SAD|Sjedinjenim Državama]], za Liebfraumilch, Sichela Söhnea, iz Mainza, u razdoblju između dva svjetska rata, kad je postojao veliki otpor prema svemu iz [[Njemačka|Njemačke]] iako su njemačka vina ranije uživala veću popularnost i veći prestiž od današnjega. Etiketa ''Blue Nun'', s likom lijepe, mlade opatice, u plavoj haljini, bila je daleko privlačnija i bilo ju je daleko lakše čitati negoli originalne njemačke etikete, s dugim i složenim riječima, pisanim gotskim pismom.

Trenutačna izmjena od 09:37, 29. rujna 2012.

jedna od najuspješnijih marki njemačkih vina, ime, danas pomalo već zaboravljeno, nastalo u V. Britaniji i Sjedinjenim Državama, za Liebfraumilch, Sichela Söhnea, iz Mainza, u razdoblju između dva svjetska rata, kad je postojao veliki otpor prema svemu iz Njemačke iako su njemačka vina ranije uživala veću popularnost i veći prestiž od današnjega. Etiketa Blue Nun, s likom lijepe, mlade opatice, u plavoj haljini, bila je daleko privlačnija i bilo ju je daleko lakše čitati negoli originalne njemačke etikete, s dugim i složenim riječima, pisanim gotskim pismom.

Osobni alati