Vinopedia - riznica znanja o lozi i vinu

Benašić, Zvonko

Izvor: Vinopedia
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
(Nova stranica: (1932.-2013.) je autor brojnih knjiga iz vinogradarstva i vinarstva (od kojih spomenimo samo knjige „Kako je vino osvojilo svijet“ i o vinima u...)
 
Redak 1: Redak 1:
(1932.-2013.) je autor brojnih knjiga iz [[vinogradarstvo|vinogradarstva]] i [[vinarstvo|vinarstva]] (od kojih spomenimo samo knjige „Kako je vino osvojilo svijet“ i o vinima u hrvatskoj pjesmi pod naslovom „Bakho i Erato“), te iz područja marketinga (poput priloga o uvođenju na tržište novog vina objavljenog u sažecima znanstvenih i stručnih priopćenja na [[Prvom hrvatskom kongresu vinogradara i vinara]] koji je održan u lipnju 1994., te studiju „Marketing vina-od zamisli do potrošnje“) i povijesti đakovačke kulture (među kojima se ističe knjiga „[[Strossmayer]] i vlastelinstvo đakovačkih biskupa“, „O muzeju Đakovštine“ i Đakovački portreti“. U većem broju stručnih i informativnih glasila objavio je velik broj zanimljivih članaka, popularizirajući i na taj način navedena stručna područja. Zanimljiva je njegova aktivnost na osnivanju Kulturno umjetničkog društva Tena i turističko-gospodarsvenim manifestacijama Slavonije i Baranje koja se održava pod nazivom Bonavita.
+
(1932.-2013.) je autor brojnih knjiga iz [[vinogradarstvo|vinogradarstva]] i [[vinarstvo|vinarstva]] (od kojih spomenimo samo knjige „Kako je vino osvojilo svijet“ i o vinima u hrvatskoj pjesmi pod naslovom „Bakho i Erato“), te iz područja marketinga (poput priloga o uvođenju na tržište novog vina objavljenog u sažecima znanstvenih i stručnih priopćenja na [[Prvom hrvatskom kongresu vinogradara i vinara]] koji je održan u lipnju 1994., te studiju „Marketing vina-od zamisli do potrošnje“) i povijesti đakovačke kulture (među kojima se ističe knjiga „[[Štrossmayer, Josip_Jraj|Strossmayer]] i vlastelinstvo đakovačkih biskupa“, „O muzeju Đakovštine“ i Đakovački portreti“. U većem broju stručnih i informativnih glasila objavio je velik broj zanimljivih članaka, popularizirajući i na taj način navedena stručna područja. Zanimljiva je njegova aktivnost na osnivanju Kulturno umjetničkog društva Tena i turističko-gospodarsvenim manifestacijama Slavonije i Baranje koja se održava pod nazivom Bonavita.

Inačica od 10:11, 18. kolovoza 2013.

(1932.-2013.) je autor brojnih knjiga iz vinogradarstva i vinarstva (od kojih spomenimo samo knjige „Kako je vino osvojilo svijet“ i o vinima u hrvatskoj pjesmi pod naslovom „Bakho i Erato“), te iz područja marketinga (poput priloga o uvođenju na tržište novog vina objavljenog u sažecima znanstvenih i stručnih priopćenja na Prvom hrvatskom kongresu vinogradara i vinara koji je održan u lipnju 1994., te studiju „Marketing vina-od zamisli do potrošnje“) i povijesti đakovačke kulture (među kojima se ističe knjiga „Strossmayer i vlastelinstvo đakovačkih biskupa“, „O muzeju Đakovštine“ i Đakovački portreti“. U većem broju stručnih i informativnih glasila objavio je velik broj zanimljivih članaka, popularizirajući i na taj način navedena stručna područja. Zanimljiva je njegova aktivnost na osnivanju Kulturno umjetničkog društva Tena i turističko-gospodarsvenim manifestacijama Slavonije i Baranje koja se održava pod nazivom Bonavita.

Osobni alati